Ο ΙΑΤΡΟΣ

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Μετά την ολοκλήρωση της  βασικής του εκπαίδευσης εισήχθη ως πρωτοετής φοιτητής της Στρατιωτικής Ιατρικής στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων το 1988. Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το 1994.

Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στην Ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στο ΠΓΝ ‘Ασκληπιείο’ Βούλας και στην Παιδιατρική Ωτορινολαρυγγολογία συμμετέχοντας στις δραστηριότητες της ΩΡΛ κλινικής του ΠΓΝ Παίδων Πεντέλης.

Έλαβε τον τίτλο του Χειρουργού Ωτορινολαρυγγολόγου (ΩΡΛ) το 2003. Παράλληλα με την ειδίκευσή του, εκπαιδεύτηκε και αποφοίτησε επιτυχώς στην Καταδυτική - Υπερβαρική Ιατρική το 1997 στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών με έμφαση στα Ω.Ρ.Λ. προβλήματα των καταδύσεων και τις Ω.Ρ.Λ. εφαρμογές της υπερβαρικής οξυγονοθεραπείας αποκτώντας παράλληλα Πτυχίο Αυτοδύτου από την Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού και στην Αεροπορική Ιατρική το 2005 αποφοιτώντας επιτυχώς από το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής με έμφαση στα Ω.Ρ.Λ. προβλήματα που εμφανίζονται στο περιβάλλον των πτήσεων.

Από το 2004-2019 είναι Επιμελητής της ΩΡΛ Κλινικής του 401 ΓΣΝΑ και υπεύθυνος ιατρείου διαταραχών όσφρησης και γεύσης του αντίστοιχου τομέα της Κλινικής.

Από το 2010-2019 είναι Διευθυντής του Ακοολογικού Νευροωτολογικού Εργαστηρίου του 401 ΓΣΝΑ.

Από το 2013-2019 είναι Αναπληρωτής Διευθυντής της ΩΡΛ Κλινικής του 401 ΓΣΝΑ

Από το 2017 είναι επιστημονικός συνεργάτης και alumnus στο Salus University, Osborne College of Audiology (PA), Pennsylvania Ear Institute U.S.A

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνή και εγχώρια Ωτορινολαρυγγολογικά περιοδικά και παρουσιάσει ομιλίες σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια με θέματα γύρω από την Ωτορινολαρυγγολογία ενώ κατέχει και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας για την αντιμετώπιση των οσφρητικών διαταραχών.

Κατέχει με άριστα τους ακόλουθους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών:

  • Master of Science (ΜSc) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην διαχείριση του στρες, με έμφαση στην διάγνωση και αντιμετώπιση του στρες των εμβοών.
  • Advanced Studies Certification Program in Vestibular Science and Disorders (ASCP(VSD)) από το Salus University Osborne College of Audiology (PA) U.S.A
  • Doctor of Audiology (AuD) από το Salus University Osborne College of Audiology (PA) U.S.A: Doctor of Audiology Bridge Program with honorary award for outstanding scholarship.
  • Doctor of Philosophy (PhD) από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Πατρών

Έχει μετεκπαιδευτεί:

  • Στην Λειτουργική και Αισθητική Ρινοπλαστική : UCSF San Francisco (CA), Boston (MA), Seattle (WA), Chicago (IL), U.S.A.
  • Στην Λειτουργική Ενδοσκοπική Χειρουργική Ρινός και Παραρρινίων :  Brussels Belgium
  • Στην  Σιαλενδοσκόπηση – Eνδοσκοπική Αποκατάσταση παθήσεων των Σιελογόνων Αδένων : Geneva Switzerland
  • Στον τομέα της Ακοολογίας Νευροωτολογίας και Διαταραχών Ισορροπίας : UCL Ear Institute London U.K.
  • Στον τομέα των παθήσεων της ισορροπίας και του λαβυρίνθου : Salus University Osborne College of Audiology (PA) U.S.A: The Advanced Studies in Vestibular Sciences and Disorders Certificate Program.
  • Στον τομέα της Ακοολογίας και Νευροωτολογίας : Salus University Osborne College of Audiology (PA) U.S.A: Salus University Osborne College of Audiology (PA) U.S.A: Doctor of Audiology Bridge Program.


Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ K. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

gpanagiotopoulos-orl-iatrosorl-vrilissia-athens

MD MSc ΑSCP(VSD) AuD PhD

XΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ

ENHΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΩΝ

ΝΕΥΡΟΩΤΟΛΟΓΟΣ

gpanagiotopoulos-orl-ipografi