Ο ΙΑΤΡΟΣ (ΩΡΛ)

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Μετά την ολοκλήρωση της  βασικής του εκπαίδευσης εισήχθη ως πρωτοετής φοιτητής της Στρατιωτικής Ιατρικής στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων το 1988. Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το 1994.

Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στην Ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στο ΠΓΝ ‘Ασκληπιείο’ Βούλας και στην Παιδιατρική Ωτορινολαρυγγολογία συμμετέχοντας στις δραστηριότητες της ΩΡΛ κλινικής του ΠΓΝ Παίδων Πεντέλης.

Έλαβε τον τίτλο του Χειρουργού Ωτορινολαρυγγολόγου (ΩΡΛ) το 2003. Παράλληλα με την ειδίκευσή του, εκπαιδεύτηκε και αποφοίτησε επιτυχώς στην Καταδυτική - Υπερβαρική Ιατρική το 1997 στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών με έμφαση στα Ω.Ρ.Λ. προβλήματα των καταδύσεων και τις Ω.Ρ.Λ. εφαρμογές της υπερβαρικής οξυγονοθεραπείας αποκτώντας παράλληλα Πτυχίο Αυτοδύτου από την Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού και στην Αεροπορική Ιατρική το 2005 αποφοιτώντας επιτυχώς από το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής με έμφαση στα Ω.Ρ.Λ. προβλήματα που εμφανίζονται στο περιβάλλον των πτήσεων.

Από το 2011 έως και σήμερα έχει μετεκπαιδευτεί και εξειδικευθεί σε Ευρώπη και Αμερική στον τομέα της Ακοολογίας Νευροωτολογίας και Διαταραχών Λαβυρινθικής λειτουργίας  και Ισορροπίας συμμετέχοντας στις δραστηριότητες των αντίστοιχων πανεπιστημιακών κέντρων και κατέχοντας και τους αντίστοιχους ακαδημαϊκούς τίτλους.

Από το 2004 - 2019 υπηρέτησε ως Επιμελητής της ΩΡΛ Κλινικής του 401 ΓΣΝΑ και υπεύθυνος ιατρείου διαταραχών όσφρησης και γεύσης του αντίστοιχου τομέα της Κλινικής.

Από το 2010 - 2019 υπηρέτησε ως Διευθυντής του Ακοολογικού Νευροωτολογικού Εργαστηρίου του 401 ΓΣΝΑ.

Από το 2013 - 2019 υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Διευθυντής της ΩΡΛ Κλινικής του 401 ΓΣΝΑ

Από το 2017 είναι επιστημονικός συνεργάτης και alumnus στο Salus University, Osborne College of Audiology (PA), Pennsylvania Ear Institute U.S.A

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνή και εγχώρια Ωτορινολαρυγγολογικά περιοδικά και παρουσιάσει ομιλίες σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια με θέματα γύρω από την Ωτορινολαρυγγολογία ενώ κατέχει και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας για την αντιμετώπιση των οσφρητικών διαταραχών.

Κατέχει με άριστα τους ακόλουθους μεταπτυχιακούς, ακαδημαϊκούς τίτλους σπουδών:

 • Master of Science (ΜAud/Notol) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της Ακοολογίας και Νευροωτολογίας.

 • Master of Science (ΜSc) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην διαχείριση του στρες, με έμφαση στην διάγνωση και αντιμετώπιση του στρες των εμβοών.
 • Advanced Studies Certification Program in Vestibular Science and Disorders (ASCP(VSD)) από το Salus University Osborne College of Audiology (PA) U.S.A
 • Doctor of Audiology (AuD) από το Salus University Osborne College of Audiology (PA) U.S.A: Doctor of Audiology Bridge Program with honorary award for outstanding scholarship.
 • Doctor of Philosophy (PhD) από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Πατρών

Έχει μετεκπαιδευτεί:

 • Στον τομέα της Ακοολογίας Νευροωτολογίας και Διαταραχών Ισορροπίας : UCL Ear Institute London U.K.
 • Στον τομέα των παθήσεων της ισορροπίας και του λαβυρίνθου : Salus University Osborne College of Audiology (PA) U.S.A: The Advanced Studies in Vestibular Sciences and Disorders Certificate Program.
 • Στην Λειτουργική και Αισθητική Ρινοπλαστική : UCSF San Francisco (CA), Boston (MA), Seattle (WA), Chicago (IL), U.S.A.
 • Στην Λειτουργική Ενδοσκοπική Χειρουργική Ρινός και Παραρρινίων :  Brussels Belgium
 • Στην  Σιαλενδοσκόπηση – Eνδοσκοπική Αποκατάσταση παθήσεων των Σιελογόνων Αδένων : Geneva Switzerland
 • Στον τομέα της Ακοολογίας και Νευροωτολογίας : Salus University Osborne College of Audiology (PA) U.S.A: Salus University Osborne College of Audiology (PA) U.S.A: Doctor of Audiology Bridge Program.
 • Στον τομέα της Ακουολογίας και Νευροωτολογίας: Α' & Β' ΩΡΛ Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (MSc) στην «Ακοολογία – Νευροωτολογία», Master of Science in Audiology and Neurotology.


Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ K. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΩΡΛ)

Δρ. Γεώργιος K. Παναγιωτόπουλος

MD MSc ΜAud/Notol ΑSCP(VSD) AuD PhD
Xειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Eνηλίκων Παίδων  - Νευροωτολόγος.

Doctoranytime

Αξιολογήσεις Ασθενών | Κάντε κλίκ στην εικόνα για να διαβάσετε τις κριτικές

doctoranytime_panagiotopoulos-orl
error: Τα κείμενα στην ιστοσελίδα gpanagiotopoulos.gr είναι Πνευματική ιδιοκτησία του ΩΡΛ Ιατρού Παναγιωτόπουλου Γεώργιου. Απαγορεύεται η αντιγραφή τους.